Nagyon ötletes, ügyes dolog.
40 g reszelt parmezán
A sajtot durvára reszeljuk. Egy nagyobb serpenyot szárazon felhevítunk és a kupac sajtot egyenletesen eloszlatjuk a serpenyo kozepén, torekedve már most a 9-10 cm átméroju kor kialakítására. A sajtból a zsír elkezd kisulni, majd pár perc elteltével annyira osszeáll/megkeményedik, hogy egy lapáttal óvatosan alányúlva megfordíthatjuk és a másik oldalát is átsutjuk (ez már kevesebb idot vesz igénybe). Amikor aranyszínu a sajtpalacsinta mindkét oldala, kivesszuk a serpenyobol és egy lefelé fordított betottes uveg tetejére tesszuk és lefelé hajtjuk a széleket, ezáltal tálacskát formálva. Néhány pillanat alatt megkeményedik a fricó és leemeljuk a sablonról.
Ebben tálalhatjuk a salátát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.