1,5 kg csirkemell filé
2 evő kanál olíva olaj
1 teáskanál pirospaprika
1 pici só
pici bors
Csirke ízesítéshez delikát
1 tömlős natúr sajt
1 dl tej
1 evőkanál liszt
4 gerezd fokhagyma
1 cs csiga vagy szarvacska tészta 500 g
A húst megtisztítom ,kockára vágom, a fokhagymát apróra szelem és olíva olajon picit megdinsztelem
Ráteszem a húst, megszórom piros paprikával, borssal, sóval, ráteszem a delikátot és pici vízzel felengedem hogy éppen ellepje.
A csirkemell filé hamar megfő ezért közben kikeverem a tömlős sajtot a tejjel.
Ha simára kevertem beleteszem a lisztet és azzal is keverem tovább.
Ha puha a hús beleteszem a sajtos keveréket folyamatos keverés közben.
Egy sűrűbb állagú ragu félét kapunk.
Ha kell még ízesíteni akkor lehet utólag is.
Hozzá kifőzöm a tésztát és avval tálalom .
Saját recept ajánlom mindenkinek, gyorsan elkészül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.