30 dkg trappista sajt
1 db tojàs / közepes/
1 púpozott evőkanàl finomliszt
6 dl napraforgó olaj /sütèshez/
1.
A sajtot egy tàlba reszeljük.
Hozzàadjuk a lisztet a tojàst.
Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeàll.
2.
Kisebb gólyokat formàzunk, utàna rudakkà sodrunk a kezünkkel.
3.
Olajat forrósítunk, és a krokketeket óvatosan beleengedjük a màr forró olajba.
4.
Közepes làngon szép vilàgos barnàra sütjük.
A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és pàrszor megmozgatjuk őket.
5.
Konyhai papírtőrlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.