Nekem tetszik,feltétlen elkészítem.Köszi:)
vöröshagyma
vaj
burgonya
2 db húsleveskocka
1 db kukorica konzerv
fehér őrölt bors
fél pohár tejszín
fél dl tej
2 kanál liszt
10 dkg füstölt sajt
1 db pirított bagett feldarabolva
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Apróra vágtam a vöröshagymát és vajon aranysárgára pirítottam.
Pár db burgonyát megtisztítottam, kis kockákra vágtam, hozzáadtam a hagymához és kb. 5 percig pirítottam, majd felöntöttem 1 liter vízzel és 2 db húsleveskockával.
Ekkor belekerül egy kisebb kukorica konzerv 3/4 része+fehér őrölt bors.
Mikor megfőtt a burgonya, kimertem kb.2 merőkanálnyit csak a sűrűjéből, a többit pedig simára turmixoltam. Ezután még pár percre visszatettem főni az egészet a félretett 1/4 kukoricával+a kimert sűrűjével.
Ezután besűrítettem kb.fél doboz tejszínnel, fél dl tejjel és 2 kanál liszttel.
Óvatosan melegítettem, hogy ne forrjon fel. Kb.5-10 dkg füstölt sajtot belereszeltem a levesbe.
Ezt lehet hagyni szétolvadni is, de úgy jobban kiérződik az íze, ha reszelve benne marad!
Pirított bagettszeletekkel tálaltam. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.