1/2 kg gomba
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj vagy margarin
2 dl főző tejszín
1 ek.kukoricaliszt vagy étkezési keményítő
só
ételízesítő
őrölt fehér bors
petrezselyem zöld
15 dkg trappista sajt
zsemle vagy szeletelt rozskenyér pirítósnak
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A gombát alaposan megmossuk,felszeleteljük.A vöröshagymát finomra vágjuk.
A vajon megdinszteljük a hagymát,rátesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá majd 10-15 percig pároljuk.Robotgéppel vagy botmixerrel leturmixoljuk a gombát, felöntjük a kívánt mennyiségre.Pár percig forraljuk majd a liszttel /vagy keményítővel/ elkevert tejszínnel besűrítjük.Beletesszük a sajt 2/3 részét egyet forralunk rajta majd levesszük a tűzről.Zsemle vagy rozskenyér szeleteket pirítunk,megszórjuk reszelt sajttal és a levessel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.