Fajen reci!
tészta:
1 kg liszt
6 dl tej
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
20 dkg zsír
töltelék:
25 dkg margarin
4 db tojás sárga
1 teáskanál só
15+5 dkg sajt
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom.
A tojás sárgákat a felolvasztott margarinnal, sóval összekeverem, majd a 15 dkg sajtot is hozzáadom.
A tészta hozzávalóit, a felfuttatott élesztő hozzáadásával összegyúrom. Sima, kemény, rugalmas tésztát kapok. A tésztát kelesztés nélkül kétfelé osztom, kinyújtom és a margarinos krémmel megkenem. Ezután felterem és a rudat háromszögekre vágom. A tészta másik felével ugyanezt csinálom. Fél, vagy 1 órát pihentetem, majd megkenem tojásfehérjével, rászórom az 5 dkg sajtot, esetleg szezámmagot. Előmelegített sütőben kb. 180°-os hővel rózsaszínűre sütöm.
A második adag tészta, négyfelé osztva és kör alakúra nyújtva, három rétegben megkenve, kiflinek is formázható. A megtöltött lapokat 8, vagy tetszés szerinti cikkekre vágva, kifli formára tekerem.
Az eredeti recept Ménesi Magditól van, csak egy kicsit változtattam rajta!
Fajen reci!
Mariann nagyon jók lettek a sütikék én is tegnap sütöttem és változtatva rajta, volt egy kevés csirkemell sonka, lereszeltem, pár kockasajttal, két tojással kevés tejföllel kenhető masszát készitettem , ezt kentem rá, nagyon jó volt, almareszelőn reszelt sajttal a tetején, valósággal eltűntek mára.
Melike ♥ , köszönöm szépen!
Köszönöm szépen Magdikám! Így is ki fogom próbálni!
Nagyon jól hangzik, kipróbálom, egy kicsit "megbolondítva".
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.