Kedves Anna, Hasonlót én is szoktam készíteni, a töltelékbe tejföl helyett tömlős sajt kerül.Mi is nagyon szeretjük. Nagyon guszták a háromszögeid :-) Szép napot! Andi
Hozzávalók a tésztához: 80 dkg. liszt, fél liter tej, 5 dkg. élesztő, 1 evőkanál cukor, a cspott evőkanál só, 2 dl. étolaj.
Töltelék: 6 púpos evőkanál tejföl, 3 gerezd fokhagyma reszelve, 25 dkg, sonka, 25 dkg. trapsta sajt reszelve, 1 kis doboz kukorica.
Tetejére: 1 db. tojás, 1 evőkanál tejföl
Elkészítés. A Tejet a cukorral felmelegítjük, beletesszük az élesztőt, és ha feljött, a többi hozzávalóval közepes keménységű tésztát készítünk. /én kenyérsütő géppel dolgoztam!Lisztezett deszkára öntjük ha meg kelt, és két egyforma részre osztjuk.Míg kel, elkészítjük a tölteléket.
A tejfölt ,a fokhagymát összekeverjük,
A tésztát kinyújtjuk, és megkenjük a tejfölös massza felével, szórunk rá kukoricát, a felkockázott sonkát, és a reszelt sajtot. Feltekerjük mint a kalácsot, és háromszög alakban elvágjuk. A másik lappal is így teszünk. Sütőpapírral bélet lemezre tesszük, tetejét megkanjük tejfölös tojással, majd 200 fokon szép pirosra sütjük.Én szortam rá szezám magot, és lenmagot is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.