Nagyon guszták! Ki fogom próbálni!
70dkg liszt, 1.5dl tej, 2 evőkanálkristálycukor, 5 dkg élesztő, 2 egész tojás, 2 dl kefir, 1 dl étolaj. Lekenéshez: 2 kávéskanál só, 25 dkg ráma margarin. Tetejére: 20dkg trappista sajt, 1 tojás.
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben. Amikor megkelt, hozzáadjuk a liszthez a tojással, a kefirrel, az étolajjal és egy csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 részre osztjuk. Lekenéshez a margarint a 2 kávéskanál sóval habosra keverjük és 6 részre osztjuk. A tésztából kb 30 cm átmérőjű köröket nyujtunk. Egyszerre 2 db készitsünk el az 1 iket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot ráhelyezzük és a széleit lenyomkodjuk , hogy a töltelék ne jöjjön ki. Aztán a kört felszeleteljük mint egy tortát 16 egyenlő részre és kifliket formálunk belőle. a vastagabb résznél kezdjük a feltekerést , és a végén kifli alakura hajlitjuk. Sütőpapirral kibélelt tepsire rakjuk tojással megkenjük, sajtal megszórjuk, és 1 órán át a tepsin kelesztjük ( 3 db tepsire való lessz ebból a mennyiségből). Mire a végére érünk a első tepsit tehetjük asütőbe. A előmelegitett sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Langyosan nagyon finomak de másnap is mér finom ropogósak maradnak.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.