Fantasztikuuuuuuuuus!
2 db nagyobb burgonya
80 dkg finom liszt
5 dkg élesztő
5 db tojás /4 db sárgája,1db egész tojás/
30 dkg trappista sajt
40 dkg margarin
2 dl tej
2 dl tejföl
1 ek.só
1 kk.egész kömény
1kk.cukor
1 kk.őrölt bors
Előkészítés:A burgonyát héjában megfőzzük áttörjük és hagyjuk kihűlni.A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:A lisztet átszitáljuk,elmorzsoljuk benne a margarint.Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.A liszthez hozzáadjuk a sót,áttört burgonyát,tejfölt,borsot,négy tojás sárgáját,a sajt két harmad részét és a felfuttatott élesztőt.Begyúrjuk a tésztát és 20 percet kelesztjük majd átgyúrjuk.Ismét pihentetjük 20 percet újra átgyúrjuk Hagyjuk 40 percet kelni majd kinyújtjuk két ujjnyi vastagra és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15-20 percet pihentetjük majd lekenjük felvert egész tojással.Megszórjuk reszelt sajttal és/vagy egész köménnyel.Előmelegített sütőben közepes lángon kb.30 perc alatt megsütjük.
Ebből a mennyiségből nekem 55 db pogácsa lett így kétszerre sütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.