Hozzávalók:
70 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 ráma margarin,
2 ek.kókuszzsír(sertés)
1 cs szalalkáli
1 csapott ek só
15 dkg reszelt trappista sajt
2-3 dl tejföl
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet,szalalkálit,sót elkeverjük,összemorzsoljuk a margarinnal,zsírral,majd hozzáadjuk a tejfölt,10 dkg sajtot és közepes keménységű tésztát gyúrunk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk,perecszaggatóval kiszaggatjuk,lekenjük a felvert tojással és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
2db 35x40es tepsivel lesz,175 fokon előmelegített légkeveréses sütőben mind a 2 tepsit betesszük és világos barnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.