Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény recept ( sós ) recept » Sajtos pillangók

felvitel dátuma: 2012-04-21 22:58:40       mai nézettség: 1       nézettség: 1815
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:

50 dkg liszt

3 dkg éleszto

3 dl langyos tej

1 kk cukor

1 ek

250 g sós vaj (híján vajat sózzuk meg)

2 tojássárgája

40 dkg reszelt trappista és fustolt sajt vegyesen (kb. 2/3-1/3 arányban a trappista javára)

felkockázott szalonnaszeletek

 

Kenéshez:

tojás

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálba szórjuk, elkeverjuk a sóval. Kozepébe mélyedést készítunk, abba morzsoljuk az élesztot, majd 1 kk cukrot szórunk , kevés langyos tejjel felfuttatjuk. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, majd 100 g olvasztott vajat, a maradék tejet és alaposan bedagasztjuk.

Lefedve, kétszeresére kelesztjuk, majd a tésztát kettévesszuk.

Az egyik tésztabucit lisztezett feluleten nagy téglalapba nyújtjuk. A maradék 150 g vaj felét megolvasztjuk, alaposan megkenjuk vele a tésztát (nyugodtan használjuk a kezunket), majd vastagon megszórjuk a reszelt sajt felével és a felkockázott szalonnadarabok felével. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjuk, a rúdból trapézokat vágunk. Majd minden darabot a talpára állítunk úgy, hogy a keskenyebb oldala legyen felul. Ezt kell az ujjunkkal vagy a fakanál nyelével hosszában benyomni, mert így, mikozben benyomjuk, a tekercs rétegei elobukkannak és kicsit szétnyílnak, így pillangó formát kapunk. (Én a tekercselés után elosztottam a tésztát 2 darabra, amelyet bevágtam késsel a hosszabb oldalát - ne végig, mert akkor szétesnek a pillangók - majd az oldalait kissé behajlítottam. Ha nem reped szét, akkor szíveket is formálhatunk az oldalakból.)

A másik tésztadarabbal ugyanígy járunk el.

Tetejuket vékonyan megkenjuk pici tejjel elkevert tojássárgájával.

Letakarva, legalább fél órán át kelesztjuk (lehet sutoben is 50-60 fokon), majd pirosra sutjuk alul-felul sutoben 160 fokon.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.