1 csomag (500 g) leveles tészta
20 dkg reszelt sajt
1 tojás
Nagy csipet só
Szezámmag a szóráshoz (vagy bármilyen más, pl. köménymag)
A tésztát, ha fagyasztott, kiolvasztjuk, 25 cm széles, pár mm vastag téglalappá nyújtjuk. Az egészet megkenjük a felvert, sózott tojással. A hosszabbik oldal mentén a felére elosztjuk a reszelt sajtot, ráhajtjuk a másik felét, rányomkodjuk. Derelye- vagy pizzavágóval 2 cm-es csíkokra szeljük. Mindegyik darabot kétszer megtekerjük, egymástól pár cm-re tepsibe fektetjük. Megkenjük a tojással a tetejüket is, megszórjuk szezámmaggal.
200 fokos sütőbe toljuk, aranybarnára sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.