1 cs. fagyasztott levelestészta
20 dkg. trapista sajt
1 db tojás
só
2 evőkanál liszt
A levelestésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom,.
A gyúródeszkát meglisztezem, majd sót szórok a tésztára és úgy kezdem téglalap alakúra nyujtani. Addig nyújtom, míg a tészta a 2 mm vastagságot eléri. Közben még kétszer meghintem sóval. Azért kell sózni, mert a leveles tészta semleges ízű, lehet lekvárt is tölteni bele, de ha sajtosrúdnak készítjük az úgy jó, ha a tészta sós.
Egy csészébe felkeverem a tojást és kenő ecsettel a kinyujtott tésztát megkenem. Ezután a sajtreszelővel ráreszelem a trapistasajtot a tésztára.
Derelyemetszővel egyszer hosszában félbevágom a tésztát, majd újjnyi vékony csíkokat vágok és egyenként sütőpapirral bélelt tepsire rakom.
20 perc alatt szép ropogós pirosra sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.