25dkg Trappista sajt
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
30 dkg Ráma
2 dl tejföl
1 mk kristálycukor
3 db tojás sárgája
Kömény
pirospaprika
étolaj
A tejföl felébe pici cukorral felfuttatom az élesztőt. A Rámát elmorzsolom a lisztel, belekevrem a sót, a sajt felét lereszelem és azt is hozzá adom. Ezután teszem hozzá a tojást és az élesztőt. Ha szükséges tejfölt adhatunk hozzá!! 20 percet pihentetem. A nyujtódeszkát étolajjal megkenem, és kinyújtom a tésztát. Megkenem a tejföl másik felével, amibe egy pici pirospaprikát keverek. Ezután izlés szerint megszórom köménnyel és a sajt másik felét ráreszelem.
Derelyevágóval vékony csíkokra vágom, közepes lángon aranysárgára sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.