Nagyon guszta és finom !
1,3 kg csirkemell 40 dk oravai szalonna vékonyra szeletelve 40 dk reszelt sajt,4-5 tojás és 30 dk sonka szeletelve,1 dl tej ,vegeta
A csrikemellet kiklofolni és vegetás kevés fokhagymaporral tejbe rakjuk 1 órára,A torta alaku kuglofsütőt kibéleljük a szeletelt oravai szalonnával aztán a szeleteket lisztbe kivert tojásba forgatjuk és a sajtba aztán körbe rakjuk ,betakarjuk a sonka szeletekkel és újból a húst és fojtatjuk mig elnem fogy minden hozzávaló.Aztán a szalonna szeletekkel betakarjuk és 200 fokos sütőbe alufóliával letakarva sütjük kb 1,5 órát aztán kiveszük és kiboritjuk egy tepsire és még visszatesszük a sütőbe kicsit piruljon meg a teteje.Nagyon finom , kiadós és mutatatós .Már készítettem kicsontozott csibe combokból is az még szaftosabb.Hidegen is tálalható szépen lehet szeletelni bármilyen ünnepi asztalra nagyon gusztusos és hidegen is tálalható.Ha nagyobb a torta kuglofsütő akkor abba 1.5 csibemellet használok és a többi hozzávalót 10 dk -val emelem .Sajtos sonkás csirkemell kuglofsütben
Nagyon guszta és finom !
Nagyon guszta és finom !
Nekem egy kérdésem lenne először is. Milyen az az oravai szalonna? Ismerem ezt a receptet, de bacon szalonnával.Lehet hogy buta vagyok, de nem hallottam még erről a szalonnáról, ha olcsóbb mint a másik akkor azzal is el lehet készíteni. Nekem nagyon ízlik, már sokszor megcsináltam.
...ez nagyon finom és mutatós recept...mentettem, köszi :)
Orulok hogy tetszik és izlik mindnyájatoknak.Nálunk Szlovákiában oravai szalonna a neve
Az Oravai szalonna az olyan mint itt magyarországon a császár szalonna, vagy a bacon!
Ismertem a receptet, csak kicsit másképpen készitve.Igy is el készitettem és nagyon finom.Ez a változata elkészitve nagyon fincsi.
ez nagyon finom.
Tényleg nagyon finom ünnepi asztalra való,megbolondíthatod a sajtot fele füstölt,fele trappista arányban!Még egy kis tejfölt szoktam a rétegek közé tenni!!!
nagyon finom
Hát ez valami finom lehet szinte osszefutott a nyal a saszajamba nyelek meg nyelek de kiprobalom biztosa, koszonom
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.