Ikg liszt ,30 dkg reszelt sajt,450 gram tejföl,2 mokka kanál só,5 dkg élesztő ,2 dl tej, pici egy kanál cukor.3 tojás.+2 db tojás (ÉÁn úgy használom a tepsit süteményekhez,hogy enyhén meg kenem az alját margarinnal,és liszttel meg hintem) 1 jó evőkanálnyi őrölt kömény.
Egy nagy tálba teszük a lisztet ,és a sót ,és a tejfölt,és a reszelét sajt felét,és a tejben fel futtatot élesztőt cukorral,és ezt mind össze gyúrom,ha a tészta záloga kívánja,tejjel lehet javítani,hogy nagyon jól ki dolgozott tésztát kapjunk,és egy nagyobb tál meleg vízbe tesszük a tésztás tálat,amit három tiszta konyharuhával le takarunk,és 45 perc körül meg kell,és két felé osztjuk a cipót,és az egyikket ki nyújtjuk,úgy 3 cmm vastagra,és késsel be kockázzuk a tetejét,és ezután a két tojást amit kicsit fel vertünk,ezzel meg kenjük,és jól meg szórjuk őrölt köménnyel,és erre szórjuk a reszelt sajtott,és kicsit meg tapogatjuk a tetejét,és mindegy ,de én a közepestől kisebb pogácsa szaggatóval dogozom,és amikor a pogácsát ki szagatjuk,én egyenként a tenyér élével körbe formálom,és így szép magasra fog sülni,,a másik cipót ugyan így.a sütés 30 percnél kevesebb de forró sütőbe tegyük,és figyeljük,mert nem kell sötétre sütni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.