20 g olaj
20 g cukor
20 g só
20 g éleszto
380 ml langyos víz
260 g rétesliszt
440 g finomliszt
A kenéshez:
tojás
A toltelékhez:
8 db virsli
200 g félkemény sajt
A tészta hozzávalóit kenyérsutogépben megdagasztjuk és hagyjuk megkelni. Fontos, hogyha gépben dagasztunk, alulra keruljon minden folyékony hozzávaló! Akinek nincs kenyérsutogépe, az simán osszekeverheti a hozzávalókat egy tálban, letakarhatja és 1 órát kelesztjuk langyos helyen. A megkelt tésztát 2 egyenlo részre osztjuk, mindkét részt kinyújtjuk kb. 35 cm átméroju korre. A koroket 8-8 cikkre (én 16felé szeleteltem 1 cipót) vágom. Egy cikk vastagabb felére 1 fél (nekem karika) és egy csík (nekem kocka) kerult. Ezeket kiflivé tekerem és sutopapíros tepsibe rakom. Bekapcsoljuk a sutot, addig a tészta pihen. A kifliket lekenjuk tojással (szórhatunk rá magokat vagy sajtot) és ekkor beletesszuk a 180 fokos elomelegített sutobe 20 percre.
TIPP: Ha nincs otthon virsli, tehetunk bele szalonnakockákat, kolbászkarikákat, sonkakockákat.
(Eredeti forrás: olcso-receptek.hu)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.