30 dkg. liszt
1 tojás
2 evőkanál tejföl
12 dkg. olvasztott vaj vagy margarin
1 kávéskanál sütőpor
2 kávéskanál szódabikarbóna
só,
frissen őrölt színesbors
2 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 teáskanál fokhagymakrém
2-2,5 dl tej (a liszt minőségétől függően)
10 dkg reszelt trappista sajt (füstölt sajttal még kiválóbb)
Mártogatóshoz:
2 dl. tejföl
egy csokor apróra vágott snidling
só
A sajt kivételével az összes hozzávalóból csomómentes masszát keverünk úgy, hogy sűrű galuska tészta állagot kapjunk. Ha ez elkészült, akkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, elkeverjük. (Ha apróra vágott sonkakockákat is teszünk bele, az semmiképpen nem fog rontani rajta).
Addig hagyjuk a tésztát pihenni, amíg elkészíítjük a mártogatóst. A snidlinget ollóval apróra vágjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz, sóval ízesítjük.
A gofrisütőt csak az első adag sütése előtt kell vékonyan olajjal kikenni, hisz a tészta tartalmaz annyi zsiradékot, hogy a továbbiakban erre ne legyen szükség.
Egy tartalmas leves után kiváló, gyors, olcsó második fogás.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.