500 gr tészta,tetszés szerinti forma(spagetti,makaróni,fussili,szélesmetélt,stb.)
0,5 dl tej
2-3 gerezd fokhagyma (3 már nagyon erős ízt ad)
1 kis poharas tejföl
1 tojás
20-30 dkg reszelt sajt + amennyit a tetejére szánunk szórni. Ezek fajtája is tetszés szerinti. Én csak trappistát használtam,de annál finomabb,minél jobb minőségű a sajt!
só
A tésztát al dente módra főzzük ki (nem teljesen,hanem még picit legyen a közepe nyers).
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Tegyük fel a tejet főni,amibe belereszeljük a fokhagymát. Amikor már forró,akkor keverjük bele a sajtot.Amikor az felolvadt, vegyük le a tűzről és öntsük a leszűrt tésztára. Ehhez keverjük hozzá a doboz tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk.
Az egészet tegyük át olyan edénybe,amiben szeretnénk a sütőbe tenni.
Szórjunk rá reszelt sajtot,majd süssük,amíg a teteje szép piros nem lesz.
Így még én is megettem,pedig nem vagyok sajtrajongó. És az összedobott gyors pancs változatot sosem tudnám megenni :) Köszi motoros!
forrás:motoroskonyhaja.blog.hu
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.