A tésztához:
20 dkg liszt
1 tojás
1 tk olaj
1 tk citromlé
só
A kenéshez :
1 ek tejföl
1 mk piros paprika
A töltelékhez:
1 közepes fej hagyma
1 ek étolaj
20 dkg főtt sonka
15 dkg bécsi szelet
2 tojás
15 dkg reszelt sajt
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrtam úgy, hogy nyújtható, közepesen kemény tésztát kaptam, majd egy órát pihentettem.
Ezalatt megtisztítottam és apróra vágtam a vörös hagymát, kis olajon lassan párolni kezdtem.
Közben felvágtam a sonkát , szintén apróra, ezt is hozzáadtam a fűszerekkel együtt..
Öntöttem alá egy kis vizet, és úgy negyedórát pároltam – amíg az összes víz elpárolgott, és a hagyma is megpuhult.
Elzártam alatta a gázt, és felvertem a két tojást sóval, borssal, kis őrölt köménnyel, reszeltem bele jócskán szerecsendiót, majd 15 dkg sajtot is.
Összekevertem, és visszatértem a tésztához.
Jól lisztezett deszkán kinyújtottam egészen vékonyra, téglalap alakúra, és leraktam bécsi szeletekkel úgy, hogy a széleken kb. 3 centit üresen hagytam.
A sonkaszeleteken szétterítettem a tölteléket, erre pedig rásimítottam a sajtos tojásokat. Feltekertem paprikás tejföllel lekentem , és előmelegített, 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöttem.
Úgy tíz perc múlva szeleteltem, mindenki örömére
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.