40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
10 dkg reszelt sajt+10 dkg reszelt sajt.
1 evk cukor
1 evk só
15 dkg margarin
10 dkg zsír
1 tojás sárgája+1 egész tojás
175 gr tejfől,kb ,,
A tepsit ki kenjük vékonyan zsírral,vagy margarinnal,csak az alját,és meg hinjük pici liszttel,sütőt be gyújtjuk, úgy sütés előtt 20 perccel és meg gyúrjuk a tésztát,. Egy tálba bele tsszük a lisztett,a sót,a 10 dkg reszelt sajtott ,puha margarint,a puha szép serészsírt,és a tejben cukorral fel futtatott élesztőt,és annyi tejfőlt,amennyit a tésztánk kíván,ugyanis finom puha gyúrható nyújtható tésztát kapunk,ezt kellni hagyjuk le takarva,szűk egy órát,ezután,két részre osztjuk a cipónkat,ki nyújtjuk, két,három centi vastagságúra,a tetejét egy felvert tojással meg kenjük,és reszelt sajttal jól meg szórjuk,és rá nyomjuk finoman a sajtott,és kb öt centi darabkákat szelünk belőle,és a tepsibe sorba rakjuk,és forró sütőben,arany sárgára sütjük,úgy 20 perc alatt,és kész.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.