Tészta:
45 dkg finomliszt
2 tojás sárgája
5 dkg margarin/ vaj
2 tk. só
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
Tejfölös krém:
250 ml tejföl
5 dkg margarin/ vaj
1 nagy csipet só
Tetejére:
10 dkg reszelt sajt
Az élesztőt langyos tejben, egy teáskanál cukorral felfuttatom.
A lisztet elkeverem a sóval, maradék cukorral. Hozzáadom a megolvasztott margarint, tojások sárgáját, felfuttatott élesztőt.
Tésztát gyúrok, dagasztok, majd fél órán át kelesztem. Közben a tejfölt, megolvasztott margarint, sót jól elkeverem és egy 20x30cm- es tepsibe öntöm.
A megkelt tésztát 6 cipóra osztom egyenként kb. 50cm hosszúra sodrom a cipókat.
Középen összehajtom, majd 3x megcsavarom és így jön létre a kötélre emlékeztető sodrott forma.
Egymás mellé helyezem a köteleket a tejfölbe és 15 percig még kelesztem.
Rászórom a sajtot és 180C - ra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöm. Egy gyorsan elkészíthető, finom, foszlós, kelt tészta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.