1 kg liszt (sima)
½ kg Rámamargarin ...
4 tojás sárgája
1 evőkanál só
kb. 1-1,5 dl tejszín (főző)
5 dkg élesztő langyos, cukros tejben felfuttatva
10 dkg reszelhető sajt (Trapista)
1 felvert tojás a kenéshez
(Kormányos Györgyné receptje alapján készítettem el)
A lisztbe belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a Rámát. Mélyedést csinálunk
a lisztbe öntjük a tejben felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját
és annyi tejszínt, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
1 napra hűtőbe tesszük letakarva, hogy ne száradjon a tészta. Vagy le is
fagyasztható, ha később lesz felhasználva.
Felhasználás előtt átgyúrjuk, majd kicsi formával kiszúrjuk a kinyújtott tésztát.
Felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben sütjük.
Megjegyzés:
A pogácsa tésztája készülhet 25 dkg Rámával és 25 dkg zsírral. A lényeg, hogy 1 kg liszthez ½ kg zsiradék szükséges. 1-2 óra hűtőben történő pihentetés után máris süthető!
3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztát!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.