Nagyon guszta, szeretem!
½ csomag tészta
1 ek. olivaolaj
3,5 dkg fehér tönkölyliszt
2,5 dl tej
3 dkg füstölt sajt
1 ek. kefír (opcionális)
só
frissen őrölt fehér/színes bors
A tésztát megfőzzük a csomagoláson leírtak alapján.
A sajtot lereszeljük.
Elkészítjük a besamelt: A tejet felforraljuk. A vajat egy edényben felhevítjük, beletesszük a lisztet és világos rántást készítünk. Lassan, folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk a tejet és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a kefírt.
A tésztát leszűrjük, meglocsoljuk kevés olivaolajjal és összekeverjük.
A tányért felmelegítjük, rászedjük a tésztát és a szószt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.