Andika ez nagyon szuper!
Tésztához:
Tetejére:
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Egy krumpli törővel pépesre törjük.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk.
Gombócokat formálunk és egyenként ovális alakúra nyújtjuk.
A keskenyebb oldaláról feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Egy éles, lisztbe mártott késsel a tetejét bevágjuk..
Érdemes kevesebb baguettet tenni egy tepsibe, mert terülnek.
Hagyjuk még 30 percet kelni.
A fokhagymát megtisztítjuk, a tejfölbe zúzzuk, sózzuk és összekeverjük. A sajtot lereszeljük.
A tészták oldalát (azt a részt, ahová nem teszünk tejfölt) lekenjük egy egész, felvert tojással.
A tejfölt a baguettek vágásába kanalazzuk, és szépen elkenjük.
Bőven befedjük a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.