8 db csirke felső comb
8 szelet trappista sajt
8 szelet sonka vagy füstölt tarja
só
szárnyas fűszerkeverék
A panírozáshoz:
finom liszt
tojás
zsemlemorzsa
1 tk.szezámmag
1 tk.lenmag
A sütéshez:
étolaj
Előkészítés: A csirkecombokat lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. A combfilét két nylon zacskó között óvatosan kiklopfoljuk. A húst sózzuk, szárnyas fűszerrel megszórjuk.
Elkészítés: A hús egyik oldalára rakunk egy szele sajtot és egy szelet sonkát vagy füstölt tarját. A hús másik oldalát ráhajtjuk és fogvájóval összetűzzük. A zsemlemorzsába elkeverjük a szezám- és lenmagot, majd a combokat a szokásos módon bepanírozzuk. Olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.