A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak annyira keverjük össze, hogy a sárgájuk kilyukadjon.
A tejet feltesszük melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, és a vaníliás cukorral.
A tojásokat hozzáöntjük a tejhez, mikor már kézmeleg, és lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy darabos legyen, addig főzzük, amíg a tejsavó kicsapódik. Ez kb. 15-20 perc alacsony hőfokon. Vigyázzunk, mert nagyon könnyen leéghet!
Ekkor beleszedjük egy szűrőbe fektetett textildarabba. Hagyjuk pár percet csurogni, hűlni.
Majd összecsavarjuk a széleit, és jó alaposan kipréseljük. Pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetjük belőle a tejsavót. Ha lecsepegett, hűtőbe tesszük tálalásig.
Miután lecsepegett, kihűlt, kibontjuk a textilből, és felszeleteljük.
Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé. Ebből az adagból, kb. 60 dkg túró lesz. Hideg helyen kb. 1 hétig eláll. (Aki szereti ízesítheti snidlinggel, hagymával, bármivel, mikor kiönti a textilre, ott még bele tudja keverni)