A sárgaborsót előző este beáztatom, a húst kisebb kockákra vágom, a zöldségféléket megtisztítom, karikára, vagy hasábra, a krumplit kockákra vágom. Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpárolom, a szétnyomott fokhagymát is hozzáadom, majd megsózom. A húst hozzátéve, fehéredésig pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Belekerül a répa, a zöldség, a babérlevél, az őrölt pirospaprika, és a bors is. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor hozzáadom a krumplit, kicsit később beleszaggatom a galuskát, vagy a közben elkészített csipetkét, később az apróra vágott petrezselyem zöldet, és rövid ideig főzöm együtt. Ízlés szerint mehet még hozzá kevés citromlé, vagy almaecet. Tartalmasabbá tehető kevés tejföllel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.