Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta receptek » Sárgadinnye krémes-torta

felvitel dátuma: 2011-08-22 15:27:11       mai nézettség: 1       nézettség: 3582
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

Sárgadinnye előkészítés/feljavítás

  • 50-60 dkg sárgadinnye (héj, mag nélkül)
  • 8 dl víz
  • 8 dkg cukor (4 evőkanál)
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 2 db egész fahéj
  • 1 dl citromlé
  • 2 dl narancsital

Tésztához:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 1 vaníliás cukor
  • pici

Krémhez:

  • 2 db vaníliás puding (főzős)
  • 6 dkg porcukor
  • 6 dl víz
  • 2 db tojásfehérje
  • 4 dkg kristálycukor (2 evőkanál)
  • apró kockára vágott sárgadinnye kompót (ami kimarad)

Tetejére:

  • 5 dl folyadék (a leszűrt kompót + víz)
  • 24 g színtelen tortazselé (2 csomag)
  • félgömb alakú sárgadinnye kompót (amennyi a tortalap befedéséhez szükséges)
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A kompót hozzávalói egy igazán kemény, ízetlen sárgadinnye (sikerült kiválasztanom) feljavításához vannak megadva. – Érettebb esetén a fűszerekből, narancsitalból, citromléből kevesebb szükséges.

22 cm átmérőjű tortaforma/vagy tepsi 18*24 cm

Előző nap elkészíthetjük a kompótot.
A sárgadinnye húsából karalábévájóval/kiskanállal gömböket/félgömböket vájunk.
Először a vizet jól felforraljuk a fahéjjal, szegfűszeggel (teatojásban), majd kivesszük. Beletesszük a cukrot, ha elolvadt, beletesszük a formázott dinnyét, a citromlevet, a narancsitalt, vaníliás cukrot. Kompót keménységűre megfőzzük és hagyjuk kihűlni. – Hűvös helyen tartjuk. – Leszűrjük, a levet hűtőbe tesszük. A gömbökből annyi félgömböt vágunk, amennyi kb. a torta befedéséhez szükségünk lesz, illetve a tálaláshoz. A többit apró kockákra vágjuk. Két tálkában, lefedve a hűtőbe tesszük.

  1. A tésztához a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliás cukrot, lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a pici sóval habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt (vajazott/margarinozott-lisztezett) formába öntjük, és 175-180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba). Kihűtjük, rácsra tesszük, levesszük a sütőpapírt. – A hideg tésztát tányérra tesszük, visszarakjuk köréje a karikát (kibélelhetjük alufóliával).
  2. A krémhez 5 dl vizet a porcukorral felfőzzük, 1 dl vízben a pudingokat kikeverjük, beleöntjük, és sűrű pudingot főzünk. Belekeverjük az apró kockára vágott sárgadinnyét. Levesszük a tűzről, és a pici sóval, kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. 2-3 percre visszatesszük a tűzre, közben kevergetjük. – A még forró krémet a hideg tésztára öntjük, szépen elegyengetjük. Teljesen kihűtjük.
  3. A kihűlt krémet kirakjuk a hideg sárgadinnye félgömbökkel.
  4. Az 5 dl folyadékba (kompót + víz) belekeverjük a színtelen tortazselét, felforraljuk. (Tulajdonképpen előírás szerint elkészítjük.) – Rákanalazzuk a gyümölcsös tortára. Lehűtjük.

Tálalás: ízlésünk, illetve kívánságok szerint (gyümölcs félgömbökkel, habbal, fagylalttal stb.)

Megjegyzés: A kompót elkészítésénél főzési idő nincs megjelölve, ez gyümölcsfüggő, és nincs beszámítva az elkészítési, főzési időbe! – Más gyümölcsből is elkészíthető. – Nincs sütőpor a tésztában! – Ízében az őszibarackhoz hasonlítható!

Elkészíthető az év folyamán gyümölcs kompótokból is, azonnal süthető a tészta, összeállítható a krém, a kompót is „kéznél van”.

(Saját recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.