Sárgadinnye előkészítés/feljavítás
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
A kompót hozzávalói egy igazán kemény, ízetlen sárgadinnye (sikerült kiválasztanom) feljavításához vannak megadva. – Érettebb esetén a fűszerekből, narancsitalból, citromléből kevesebb szükséges.
22 cm átmérőjű tortaforma/vagy tepsi 18*24 cm
Előző nap elkészíthetjük a kompótot.
A sárgadinnye húsából karalábévájóval/kiskanállal gömböket/félgömböket vájunk.
Először a vizet jól felforraljuk a fahéjjal, szegfűszeggel (teatojásban), majd kivesszük. Beletesszük a cukrot, ha elolvadt, beletesszük a formázott dinnyét, a citromlevet, a narancsitalt, vaníliás cukrot. Kompót keménységűre megfőzzük és hagyjuk kihűlni. – Hűvös helyen tartjuk. – Leszűrjük, a levet hűtőbe tesszük. A gömbökből annyi félgömböt vágunk, amennyi kb. a torta befedéséhez szükségünk lesz, illetve a tálaláshoz. A többit apró kockákra vágjuk. Két tálkában, lefedve a hűtőbe tesszük.
Tálalás: ízlésünk, illetve kívánságok szerint (gyümölcs félgömbökkel, habbal, fagylalttal stb.)
Megjegyzés: A kompót elkészítésénél főzési idő nincs megjelölve, ez gyümölcsfüggő, és nincs beszámítva az elkészítési, főzési időbe! – Más gyümölcsből is elkészíthető. – Nincs sütőpor a tésztában! – Ízében az őszibarackhoz hasonlítható!
Elkészíthető az év folyamán gyümölcs kompótokból is, azonnal süthető a tészta, összeállítható a krém, a kompót lé is „kéznél van”.
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.