Hozzávalók:
1 érett sárgadinnye
4 evőkanál cukor
5 dkg vaj
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
1 kiskanál fahéj
fél kiskanál őrölt gyömbér
fél kiskanál őrölt kardamom /elhagyható/
2 dl habtejszín
2 dl tej
4 dl víz
Elkészítés:
A sárgadinnyét jól megmosom, majd félbevágom. a széleket kicakkozom. A magházat eltávolítom. és a belsejéből karalábévájóval néhány gombócot kivájok, majd a többit kanállal kikaparom. A héját félreteszem, mert ebben is tálalható majd a leves. A gömböcskéket egy kevés vízzel kicsit megfőzöm, éppen annyira, hogy ne legyen nyers. A többi dinnye húst felaprítom és a saját levében valamint a gömböcskék főzővízében, és a hozzáadott vízzel megfőzöm. A főzésnél hozzáadom a cukrot és a fűszereket. /kb. 10 perc/ Főzés után picit hagyom hűlni, de még melegen hozzáadom a fele tejet, a tejszínt és a vajat, majd összeturmixolom, ezt követően belekeverem a maradék tejet és tejszínt is és jól elkeverem. Lehűtve tálalom. A tetejére egy kis pirított szeletelt mandula és fahéj szórható. Igény szerint tejszínhabbal is díszíthető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.