10 dkg dió
13 dkg sárgarépa
30 dkg lisz (10 dkg rozslisz, 10 dkg fehér tönköly, 10 dkg kukoricaliszt)
1 csipet só
¼ kk. őrölt fahéj
¼ kk. őrölt szegfűszeg
15 dkg vaj
10 dkg méz
1 tojássárgája
1 citrom és 1 narancs héja
A sárgarépát megmossuk,,lereszeljük.
A lisztet a sóval, fahéjjal és szegfűszeggel összekeverjük.
A mézet a tojássárgájával és a vajjal kikeverjük.
Beledolgozzuk a lisztes keveréket, a diót, a reszelt citrom- és narancshéjat, majd a sárgarépát és összegyúrjuk. Lágy marzsalékos tésztát kapunk, amit kb. 2 órára hideg helyre teszünk.
A tésztát 3 mm vastagságra kinyújtjuk, és különböző formákkal kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Ötlet: Lajos Mari-Hemző Károly: 66 Karácsonyi édesség 71.oldal Sárgarépás-kesudiós keksz
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.