hozzávalók
6 tojásból piskóta
1 túró
1 hullala tejszin
zselatin
lekvár
gyümölcs izlés szerint
elkészítés
6 tojás fehérjét kemény habbá verjük,a 6 tojás sárgát kikeverjük 2 evőkanál porcukorral.A felvert tojáshabba keverjük a sárgát,majd óvatos mozdulattal a 6 kanál lisztet!30x40-es tepsibe,sütőpapíron 180fokon sütjük!
A hullala tejszínt cukor nélkül kemény habbá verjük,1dl vízzel 2 kanál zselatint felfőzünk,és a tejszínbe keverjük.
Hozzá keverünk 1 túrót,és hütőbe tesszük!
A kisült piskótát konyharuhára borítjuk,lehúzzuk a sütőpapírt róla,és megkenjük lekvárral!A konyharuha segítségével feltekerjük,hagyjuk kihülni!
Egy mély tálat folpakkal kibélelünk!A piskótát nem túl vastagra felszeljük,és a tál alját és oldalát kibéleljük vele!A közepére öntjük a tejszínes túrót,és megrakjuk gyümölccsel!A tetejére ismét piskóta,és 1 éjszakára a hütőbe rakjuk hogy az ízek összeérjenek!
Bármilyen gyümölcs jó hozzá,ha kompóttal készítjük a zselatinnál használhatjuk a gyümölcs levét!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.