Tésztához:
A hagymát megpucoljuk, aprítjuk.
A zsírt a mikrós edényünkbe tesszük és 600 W- on 1-2 perc alatt, megolvasztjuk. Beletesszük az aprított hagymát. 3 percre betesszük a mikróba.
Miután kivettük, sózzuk, rátesszük a fokhagymát, ráöntjük a vizet, és lefedve 8 percig pároljuk.
Közben felaprítjuk a paprikát és a paradicsomot.
Miután a hagyma megpárolódott, rátesszük a húst, a fűszereket, paprikát, paradicsomot, fűszerpaprikát.
Lefedjük az edényt és 600W-on 2x 12, 5 percig főzzük.
Első idő letelte után megkeverjük, és ha esetleg szükséges kis vizet adunk hozzá. Nekem erre nem volt szükség.
Visszatesszük a mikróba és a másik 12, 5 perc alatt készre főzzük.
Átkeverjük, és lefedve pihentetjük 5-10 percet.
Ezután megfőzzük a szarvacska tésztát.
A tésztafőzőbe beleöntjük a tésztát. Rászórjuk a sót, majd a maximum jelig felöntjük vízzel. Átkeverjük.
600W-on 12 percig főzzük fedő nélkül. Megkeverjük, és kb. 8 perc alatt, készre főzzük.
Rátesszük az edényre a tetejét, és a szűrőnyílás segítségével leöntjük a vizet a tésztáról.
1 ek olajat locsolunk rá, átkeverjük és a megfordított tetővel tálalásig melegen tartjuk.
FIGYELEM! A fűszerezéssel nagyon vigyázzunk. Mikrós főzésnél negyed része sóra, fűszerre van szükségünk csak!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.