Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Skót krémes Mamié Csildi által

felvitel dátuma: 2020-04-04 19:47:36       mai nézettség: 2       nézettség: 1696
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A lapokhoz:

 30 dkg liszt,

 6 dkg margarin,

 5 dkg porcukor,

 1 tojás,

 1 csomag sütőpor,

 0,2 dl tej

 1,5 dl tejföl

 A krémhez:

 25 dkg porcukor,

3 tojás,

 1 csomag vaníliás cukor

, 8  dkg liszt,

 1 l tej

 1cs vaníliás puding

,csipet só

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 6 perc

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarint és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot. Ezután a közepébe mélyedést formálunk, beleöntjük a tejet,és a tejfölt  és a villával kissé felvert tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk.

Három darab 25 x 32 cm-es (tepsi méretű) sütőpapírt vágunk, majd ezeken kinyújtunk egy-egy tésztagombócot.

Az első kinyújtott tésztát a sütőpapírral együtt a tepsi hátlapjára tesszük, villával néhányszor  megszúrjuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-6 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük a lapot. Hamar sül ,ne égessük  meg. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. Amikor levesszük a tepsi hátlapjáról sütőpapírral együtt a megsült tésztalapot, rögtön rátehetjük a következő lapot és már mehet is be a sütőbe.)

A krémhez a tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy kevéske tejjel jó habosra keverjük. Amikor már jó habos, hozzákeverjük a lisztet és csomómentesre a vanília pudingot majd a maradék tejet, hogy teljesen sima állagú legyen.  Ezután feltesszük  a tűzhelyre, és állandó kevergetés mellett, sűrű krémmé főzzük.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként a tűzről levett, forró masszához keverjük. Ezután a krémet teljesen kihűtjük.

Az egyik kihűlt tésztalapot tálcára tesszük és rákenjük a kihűlt krém felét. Ezután ráhelyezzük a második lapot, újabb krémréteg következik, majd befedjük a harmadik lappal, és óvatosan lenyomkodjuk.

Legalább egy napot állni hagyjuk  hűtőben , hogy a lapok teljesen megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt a sütemény tetejét  vaníliás porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.