13 tojás
1 csokor fodros petrezselyem
2-3 szál újhagyma
Fél csokor koriander
Só-bors
Gondolatnyi mustár
2 gondolatnyi tejföl
A keményre főtt tojásokat (min 10 perc főzési idő) pucoljuk meg majd a konyhai robotgépben daraboljuk őket apróra. A képeken is láthatjátok, én szeretem ha nem teljesen pürés hanem vannak benne nagyobb darabkák. A darabolás felénél nyugodtan adjuk hozzá az újhagymát és a petrezselymet. Megjegyezném - az újhagymának én többnyire csak a zöld részét használom, szeretem ha a hagyma nem nyomja el a tojás ízét. A fodros petrezselyemmel dettó a helyzet, annak sokkal lágyabb és simulósabb az íze mint az alapváltozatának, szerintem jobban illik a krémhez.
Ha ezzel megvagyunk jöhet a kétkezi meló - ízlésünk szerint adjuk hozzá a fűszereket, illetve a mustár, tejföl kombót.
Ha állagra és fűszerezésre jónak ítéljük, a legvégén támogassuk meg a durvára vágott korianderrel, hagyjuk a hűtőben pihenni pár órán keresztül és friss kenyérrel, zöldséggel élvezzük véres verítékünk eredményét.
Sokfélék vagyunk, ízlésünk legalább ennyire eltérő - én imádom a friss zöldséges tojáskrémet, sokkal üdítőbb mint a tejföllel, hagymával agyonhalmozott haverjai
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.