Nagyon gusztusos, gratulálok hozzá!
Tészta:
30+ 10 dkg finom liszt (BL55-ös)
1 tojás
1 kis pohár tejföl (175 gramm)
15 dkg margarin (70 %-os), só
-----------------------------------
Túró töltelék:
50 dkg túró
5 EK cukor
3 EK tejföl
1 tojás
2 cs.vaníliás cukor
mazsola
----------------------------------
Meggyes töltelék:
70 dkg meggy
3 EK cukor
2 EK búzadara
fahéj, szegfűszeg (mokkás kanál)
1. A 30 dkg lisztet a tojással, tejföllel, és sóval összedolgozzuk. A margarint felolvasztjuk, és belekeverjük a 10 dkg lisztet.
A tésztát kinyújtjuk 0,5 cm-re, és rákenjük a lisztes margarint ahogy a képen látható. Feltekerjük csigára, és 4-be vágjuk. Hűtőbe tesszük akár másnapig is.
2. Másnap egyenként kinyújtjuk 30x37 cm-re (2 mm-re), és a töltelékkel feltekerve nagy méretű sütő tepsire helyezzük, kicsit tetejüket megkenjük tejföllel, és 170°C-os sütőbe 25-30 percig sütjük.
Megjegyzés: meggyesnél a szárazanyagokat összekeverjük, és úgy hintjük a meggyre
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.