25 dkg Finom liszt ( BL55)
2 csipet só,
kevés őrölt bors, morzsolt oregano
1 evőkanál kristálycukor
2,5 dkg élesztő
1,5 dl langyos víz
2 evőkanál olaj
20 dkg szeletelt sonka
20 dkg trappista sajt
1 kis tubusos pizza krém
1 nagy konzerv paradicsompüre
A lisztet, sót, kevés borsot és oreganot egy tálban összekeverjük. Másik kisebb tálban az élesztőt, kristálycukrot, olajat és a langyos vizet elkeverjük, (akár kézzel is) majd ezt a liszthez öntjük és simára összegyúrjuk. Gyúrás közben kevés liszt, vagy víz lehet hogy szükséges. Ha összeállt a tésztánk az edényben a tészta alá lisztezzünk majd tegyük meleg helyre, hogy megkeljen, kb 30 perc. Amíg kel a tészta készítsük el a pizza krémet. A tubusos pizzakrémet és a paradicsompürét egy tálban keverjük össze, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük borssal, oreganoval. Mikor megkelt a tészta tepsi nagyságúra nyújtsuk ki, helyezzük a tepsibe. A tésztán kenjük szét egyenletesen a pizza krémet, helyezzük rá a sonkát (akár kockára vágva vagy szeletekben) majd reszeljük rá a sajtot. Előmelegített sütőben 220°C-on kb 30 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.