Hozzávalók:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor...
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
A töltelékhez:
30 dkg sonka
2 db lilahagyma
2 konzerv kukorica
30 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
ízlés szerint kockázott bacon
A tetejére:
2 evőkanál tejföl
1 db tojás
szezámmag vagy sajt
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük.
A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével(-én a másik rúd tésztámat pizzakrémmel kentem meg és csak: sonka,sajt,kukoricát tettem rá), rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit. Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel, megszórjuk szezámmaggal. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.