1 kg liszt
3 tojás
1 dl olaj
5 dkg élesztő
2 marék cukor
1 csapott evőkanál só
2.5 dl tej ( ebben kell felfuttatni az élesztőt csipet cukorral)
Töltelék:
1 margarin (25 dkg)
1 evőkanál só
Tetejére:
1 tojás
köménymag
A lisztet a sóval és a cukorral jól elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk ( az állaga kb a galuska tésztánál legyen kicsit keményebb) ha szükséges adjunk hozzá egy kis langyos tejet még.
Ha kész kelesszük kb a duplájára a tésztát. Közben a margarint alaposan elkeverjük a kanál sóval. Ha megkelt a tészta vágjuk 8 részre.
Az egyik tésztát nyújtsuk ki kör alakúra kb 25 cm átmérőre.
Megkenjük a margarin ¼-vel, kinyújtunk egy másik tésztát és ráhelyezzük a margarinos tésztalapra kicsit megnyomkodjuk majd nyolcba vágjuk.
A szeleteket a vastagabbik részénél kezdjük el feltekerni így szép kis kifliket kapunk.
A maradék tésztákat is így párosítjuk és formázzuk. Teflon tepsibe tesszük. 1 egész tojást felverünk és megkenjük vele a kifliket, köménymaggal megszórjuk, majd aranybarnára sütjük. Kb 180 fokon.
Tipp: ha a kelt tésztát sütés után egy tiszta konyharuhával letakarjuk, tovább lesz puha.
Jó étvágyat kívánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.