4 evőkanál liszt
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
1 kávés kanál sütőpor
4 tojás
Ezt az adagot 3x megsütjük tehát 12 db tojás 12 evőkanál liszt 12 evőkanál cukor 12 evőkanál víz és 4 kávéskanál sütőporra van szükség a tésztához ,kisebb 10 szeletes tortát sütünk egy egy adagból amit majd mindegyiket 3 felé vágunk.
Krém
3 cs vaníliás puding
1 l tej
25 dkg ráma
20 dkg cukor
2 tojás
2 evőkanál liszt
Fondant
Ennek leírását ide csatolom
http://www.receptlap.hu/recept/fondant_keszitese_az_en_kis_figuraim__11499
Ajánlatos előtte nap elkészíteni
Tetejére
fél liter Hullala habalap
Sorban megsütjük a piskótákat
Piskótát sütünk 4 db tojásból.
A 4 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és a sütőport keverjük lassan bele.
Ezt a masszát kapcsos torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .
Ha megsült a tortánk hagyjuk hülni.
Ezt 3 x megismételjük .
Közben elkészítjük a krémet:
a 2 tojást kikeverjük a cukorral majd a liszttel, ezután a tejben feloldjuk a pudingokat és össze öntjük és folyamatos keverés közben felfőzzük.
Ezután hagyjuk kihülni, majd hozzákeverjük a rámát .
A kész krémmel egymásra halmozva megtöltjük a lapokat, majd kívül is bekenjük egy kicsit .
Hagyjuk a hűtőben kicsit össze állni.
Amíg a torta a hűtőben van felverjük a habot a tetejére.
Ezután a sör színére színezett fondanttal bevonjuk és díszitjük korsó formára
Tetejére a habot rakjuk.
Ez a torta 30 szeletes és kb 6-7 kg súlyú
Nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.