Hozzávalók:
60dkg sóska
2 ek olaj/zsír
2-3 ek liszt
só
édesítő/cukor
2 dl tej
4-5 db tojás(el is maradhat)
Elkészítés:
A sóskát a szárától megtisztítjuk,váltó vízben jól megmossuk,lecsorgatjuk.
Feltesszük az olajat egy edénybe,ha forrósodik,apránként belerakjuk a sóskát és megfonnyasztjuk.
Ha jól összeesett,akkor a liszttel megszórjuk,egy kicsit átforgatjuk,amikor pötyögni kezd,1 l-nyi vizet öntünk rá,majd összemixeljük,átszűrjük és visszatesszük főni.
Sózzuk,édesítjük és még annyi vizet adunk hozzá,hogy se sűrű,se híg ne legyen,felfőzzük,megkeverjük,hozzáadjuk a tejet,felütjük a tojásokat villával kicsit összekeverjük,vagy egyben belecsorgatjuk a levesbe,2 percig főzzük és kész.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.