Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Olasz » Spagetti a la carbonara

felvitel dátuma: 2011-02-08 18:46:43       mai nézettség: 1       nézettség: 3023
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

- 30 dkg száraz spagetti
- 3 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- bors

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Kétharmad hővel előmelegítem a 4 l-es, 20 cm-es AMC alapelemet a visiotherm első piros jelzéséig. A kockázott szalonnát beledobom, kipirítom, majd a pörcöt lyukas kanállal kiszedem. A visszamaradt szalonna zsíron kicsit átforgatom az apróra tört spagettit. Annyi vízzel öntöm föl, hogy ne lepje el teljesen a tésztát. (Ez gyorsfőzőfedő használatakor nagyon fontos, mert ennél a főzési technikánál nincs elpárolgás, ha több vizet öntünk rá, akkor a tészta elázik.) Sózom, borsozom, ráteszem az edény saját fedőjét, és csak akkor cserélem a gyorsfőzőfedőre, amikor a visiotherm majdnem eléri a középső jelzést. Ilyenkor a hőforrás magas hőfokon legyen. (Ez a fedőcsere dolog el is maradhat, vagyis lehet azonnal a gyorsfőzőfedővel lefedni, én azért csinálom ezt a mutatványt, mert nagyon meg lehet vele kímélni a secu gumiját.) Mikor a gyorsfőzőfedő beindult, az audiothermet 8 percre állítom és nagyon kicsire veszem a hőforrást. De ezt csak gáznál kell így csinálni, én az Atmosferán főzök (villanytűzhelyen is ugyanúgy kell), ezért fölengedem a jelzést a turbó fokozatba és azonnal elzárom alatt az Atmosferát.
A tészta fövési ideje alatt elkészítem a carbonara mártást. Lereszelem a sajtot, hozzáadom az egész tojásokat és a tejfölt, sózom, borsozom, jól összekeverem.
Közben a tészta kész, leveszem a gyorsfőzőfedőt, visszaállítom a hőforrást magasabbra és a forró tésztára öntöm a carbonara mártást. Megszilárdulásig sütöm. 1-2 perc. (Ha nagyobb adagot készítek, akkor gyakran ráfordítom az Atmosferát 1-2 percre, gyönyörű pirosra sül.) A szalonna tepertőket a tetejére szórva tálalom. Gyors, könnyű, finom étel, akár vacsora is lehet. Csak leírni ilyen hosszú, mire az asztalt megterítitek, gyakorlatilag készen is van, friss ételt lehet enni.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.amcrajongok.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Miki 2011 március 11

Nem valami látványos étel, de annyira finom, hogy érdemes kipróbálni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.