Előmelegítem 220 fokra a sütőt. Megmosom, alaposan lecsutakolom a spárgát, van hogy pucolgatni is kell, és felvágom 2-3 centis darabokra. Összekeverem az olajjal, beleteszem egy tepsibe, megszórom frissen őrölt fekete borssal és a sütőbe teszem kb 20 percre.
Amíg sül előkészülök az omletthez, figyelve az időt, nehogy előbb kész legyek, mint ahogy a spárga megsül :)
A tojásokat összekeverem a tejszínnel és a fűszerekkel, bevallom csempészek bele egy kis morzsolt kukoricát is. A vajat serpenyőben megolvasztom, és amikor már barnulni kezdene, beleöntöm a tojásos kutyvaszt. Aki szereti ha a belseje még krémes 1-2 percig süsse csak!! Ha kész, rápakolom egyik felére a spárgát, ráhajtom a másik felét, tálra csúsztatom, reszelt sajttal meghintem és már eszem is :)