Nagyon jól néz ki.Kipróbálom
Hozzávalók:
1 csomag mirelit spenót
1 db zsemle
3-5 gerezd fokhagyma
1 tojás
tej
olaj és liszt a rántáshoz
só, bors /őrölt/, egy csipet szerecsendió
Elkészítés:
A spenótot kiolvasztom, a zsemlét tejbe áztatom. A kiolvadt spenótot egy magasabb falú edénybe teszem, hozzáadom /tejjel együtt/ a megáztatott zsemlét, beleütöm a tojást, majd bot mixerrel simára dolgozom. Olajjal és liszttel vékony / híg/rántást készítek, ehhez hozzáadom az aprított fokhagymát és hozzáöntöm az összedolgozott spenótot, majd összeforralom. Annyi tejjel hígítom, amilyen sűrűre szeretném a főzeléket, ízlés szerint sózom, fűszerezem.
Tálalható tükörtojással, bundás kenyérrel, vagy ízlés szerint ki, mivel szereti.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.