1 db Tante Fanny friss vajasleveles tészta 270 gr-os
A töltelékhez:
100 gr friss spenótlevél, vagy mélyhűtött
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kisebb főtt burgonya, lereszelve
5 dg füstölt reszelt sajt
diónyi vaj
tengeri só
őrölt feketebors
tojás a tészta kenéséhez
Amíg a Tante Fanny tészta egy kicsit felenged, elkészítem a tölteléket.
A hámozott burgonyát megfőzöm, ha kihűlt lereszelem.
A spenótleveleket egy pár percig főzöm, leszűröm, ugyanúgy hagyom kihűlni.
A diónyi vajon kissé megfuttatom az apróra vágott hagymát, és a szétnyomkodott fokhagymát, megsózom, félreteszem.Amikor ez is kihűlt, hozzákeverem a burgonyát és a spenótot, megborsozom.
A széttekert tésztára ezt a tölteléket rákenem, majd megszórom a reszelt sajttal,amiből egy kicsit hagyok a megszóráshoz.A tésztát összetekerem, megkenem tojással,megszórom a maradék sajttal. 220 fokos előmelegített sütőben, a sütőpapírral kibélelt tepsin, szép pirosra sütöm.
Nagyon finom, igazán érdemes kipróbálni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.