A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és egy evőkanál olajon halvány barnára pároljuk, majd kihűtjük egészen.
A zsemlét felöntjük vízzel, majd, amikor már megszívta magát, alaposan kinyomkodjuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és a szerecsendióval, majd összegyúrjuk.
Hozzáadjuk az egész tojást, és tovább gyúrjuk a masszát.
Egy nagyobb darab folpakot elterítünk az asztalon, majd kb. 1 cm vastagságúra lapogatjuk rajta a húsmasszát, majd a húsmassza egyik végére fektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a szeletek kicsit fedjék egymást, és feltekerésnél teljesen befedjék a húsmasszát.
Egy nagyobb lyukú reszelőn a húsmasszára reszeljük a sajtot, majd a fólia segítségével elkezdjük feltekerni úgy, hogy a végén a bacon szeletek legyenek felül.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk az olajjal, majd óvatosan ráhelyezzük a baconbe tekert hústekercset, majd lefedjük a tepsit az alufóliával.
180 fokra előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percet hűlni, hogy szépen fel tudjuk majd szeletelni.