Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Stefánia vagdalt

felvitel dátuma: 2015-01-07 15:04:53       mai nézettség: 1       nézettség: 1501
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
1 kg. darált hús,
2 fej apróra vágott hagyma,
5 gerezd fokhagyma, (én szeretem fokhagymásan, de kevesebbet is adhatsz hozzá)
1 ek. ,
1 ek. őrölt pirospaprika,
kevés őrölt bors,
3 tojás, + 5 db. főtt tojás,
20 dkg. zsemlemorzsa,
20 dkg. szikkadt kenyér,
1 dl. tej
Van, aki kenyeresebben szereti, az tehet többet is hozzá. kenyér helyett adható hozzá zsemle is.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:
A kenyeret héja nélkül, apró darabokra szaggatom, és kevés tejbe áztatom. (lehet zsemlét is használni
Külön tálban összekeverem a húst, a hagymát, és a szétnyomott apróra vágott fokhagymát. A másik tálban a beáztatott kenyeret, a tojásokat, a sót, a borsot, a zsemlemorzsát, az őrölt pirospaprikát. Mikor mindkét tálban külön összegyúrtam a hozzávalókat, az egészet egyben is jól összedolgozom
Megkóstolom a keveréket. (meg kell tenni, nem szabad finnyásnak lenni!) Ha úgy érezzük kell még bele valamilyen fűszer most pótolhatjuk
A keveréket két egyenlő részre osztjuk, majd az egyik részt sütőtálba, vagy tepsibe lapogatjuk. Ovális alapot kell kapnunk. Ráhelyezzük az öt keményre főtt, meghámozott tojást úgy, hogy érjék egymást. A maradék húsos keveréket is ellapogatjuk a tetején, majd úgy dolgozzuk össze, hogy egy mindkét végén elvékonyodó, lapított hengert kapjunk. De szépen fogalmaztam. Tudományosan! Minden oldalát megszórjuk még kevés zsemlemorzsával, és olajos kézzel szép egyenletesre formázzuk. Vigyázzunk, ne kandikáljon ki egyetlen tojás sem! Kevés olajat töltve alá, végig fólia alatt sütöttem 180 fokon majd egy órán át.
Hidegtálhoz is kitűnő, vagy főzelékekhez feltétként.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.