Nagyon tetszik a rokfortos tekercs, lopom:)
4 db csirkecomb filé / egész comb is lehet /
szárnyas fűszerkeverék
só
őrölt fekete bors
étolaj
A tekercsekhez:
1 db fejes saláta
25 dkg tehén túró
20 dkg rokfort vagy márvány sajt
5 dkg vaj
őrölt fehér bors
só
Előkészítés:A salátát leveleire szedjük,alaposan megmossuk.A csirkecombokat sózzuk,befűszerezzük.
A túrót,rokfort sajtot és a vajat villával szétnyomkodjuk,borsozzuk és alaposan összekeverjük.A salátalevelek vastagabb részeit leszedjük.A leveleket alufóliára terítjük.A sajtos-túrós masszából hengereket formázunk és a saláta levelekbe tekerjük.Alufóliába csavarjuk és a hűtőbe tesszük.A combokat tepsibe rakjuk,pici vizet és olajat öntünk alá.Sütőben szép pirosra sütjük.A megsült combokat a felszeletelt tekercsekkel tálaljuik.
Melegen és hidegen is finom.Ha hidegen kínáljuk pirított kifli vagy zsemle szeleteket adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.