Szuper guszta lett Timcsi!
1 kg oldalas
3-4 gerezd fokhagyma
A páchoz ízlés szerint:
őrölt kömény, őrölt bors, csípős ketchup,
1 dl olaj
A pác hozzávalóit kanállal egy tálba jól összekeverem, belenyomom a fokhagymagerezdeket is. A 2-3 ujjnyi csíkokra elvagdalt oldalast beleforgatom jól a pácba, majd pár órán át hagyom (legjobb egy éjszaka)hogy az ízek átjárják. Sütés előtt bepakolom a húst egy sütőzacskóba, hozzákanalazom a megmaradt pácot is. A zacskót bezárom(én s zacskó tetejéből vágtam le egy csíkot, azzal kötöttem össze)és hústűvel pár helyen megszúrom, hogy a gőz ne feszítse szét. Előmelegített sütőbe teszem közepes lángon jó egy órára. Ez idő alatt szépen megsül. Utána a zacskót szétnyitom nagyon óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégessen, és ha szükséges, még kicsit pirítom a hús tetejét.
Szuper guszta lett Timcsi!
Köszi:-)
Nagyon szép lett!Gratulálok!
Igen... nagyon gusztusos ! Ha viszont nem sütőzacskóba sül ,sokan elkövetik azt a hibát nagyon sok vizet / Páclét / öntenek a hús alá és színtelen lesz az oldalas inkább főt hús jellegű lesz .. tehát én rövid lén sütőm hozzá adagolok mindig egy kicsi lét , ahogy a hús megkívánja / puha legyen , és sült / ... az eredmény ropogós sült oldalas lesz ...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.