Nagyon fincsi, én is így szeretem! Köszi!
· 1/2 kg oldalas
· 15dkg sertés zsír
· 6-8 gerezd fokhagyma
· 1 kk őrölt fekete bors
· 1 kk őrölt köménymag
· 1,5dl víz
1. A megtisztított oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel hintjük. Tepsire helyezzük és a 1,5dl vizet alá öntjük illetve a sertés zsírt mellé rakjuk .
2. A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk, egy-kettő mehet a tetejére is. A tepsit alufóliával lefedjük és bedugjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Közben kétszer-háromszor ránézünk, és ha elsült a víz a hús alól, pótoljuk.
3. Egy óra elteltével levesszük a fóliát a tepsiről és visszadugjuk a forró sütőbe. picit megpirítjuk a húst. Közben pótoljuk a vizet, ha szükséges (jó, ha van alatta víz rendesen, mert ebből lesz a finom szaft).
4. A kész oldalast főzelékkel illetve önmagában finom kenyérrel is fogyaszthatjuk
Tipp :Azért szoktam sertés zsírral készíteni mert így utána ,finom sült hús zsírunk lesz
amit kenyérre kenve szívesen fogyaszt a család .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.